Extra uitleg elasticiteit:

Als de absolute waarde van de elasticiteit groter is dan 1, dus als de elasticiteit bijvoorbeeld -2 is, zal de hoeveelheid sterker veranderen dan de prijs. In dit geval is het verstandig de prijs te laten dalen. Immers de procentuele verandering van de hoeveelheid, die nu omhoog gaat, is groter dan de procentuele verandering van de prijs, die nu naar beneden gaat. De stijging is dus groter dan de daling. De omzet gaat dus omhoog.

Als de absolute waarde van de elasticiteit kleiner is dan 1, dus als de elasticiteit bijvoorbeeld -1/2 is, zal de hoeveelheid minder sterk veranderen dan de prijs. Nu kun je beter de prijs laten stijgen. Immers de procentuele daling van de hoeveelheid is nu kleiner dan de procentuele stijging van de prijs. De stijging is dus groter dan de daling. De omzet gaat omhoog.

Als de elasticiteit gelijk is aan -1 is de omzet op zijn hoogste punt.

 

Stel dat de elasticiteit gelijk is aan -0,8. Stel dat de prijs stijgt met 10%. Wat zal er gebeuren met de omzet?

De hoeveelheid zal dalen met 0,8 x 10 = 8%. De groeifactor van de omzet is dan: 1,1 x 0,92 = 1,012. De omzet is gestegen met 1,2%.

 

Stel dat de elasticiteit gelijk is aan -1,2. Stel dat de prijs daalt met 10%. Wat zal er gebeuren met de omzet?

De hoeveelheid zal stijgen met 1,2 x 10 = 12%. De groeifactor van de omzet is dan: 1,12 x 0,9 = 1,008. De omzet is gestegen met 0,8%.

 
 
 
 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
Joomla templates by a4joomla